Our Portuguese adventure!

Safaripark Jasper

Jasper, het grootste en meest noordelijke van de vier nationale parken in de Rocky Mountains, is ook het meest ongerepte park.
In tegenstelling tot Banff bestaat het 'centrum' van Jasper uit 1 hoofdstraat en een paar kleine straatjes daar omheen. Je moet uitkijken dat je niet net met je ogen knippert anders mis je het hele dorp. Naar Jasper kom je echt voor de natuur.
Het totale park is ruim 10000 vierkante kilometer groot en je vindt er echt alles; bergen, valleien, gletsjers en meren en natuurlijk ook veel wild.
Het is net alsof we al 2 dagen op safari zijn.
Zo zijn wij al meerdere keren herten tegen gekomen maar ook een rendier en een eland. Helaas nog geen beer, maar we hopen ze morgen tegen te komen tijdens onze boottocht over de Blue River. Daar schijnen ze met grote regelmaat gespot te worden, dus we hopen dan eindelijk zo'n knuffel op de foto vast te kunnen leggen;-)

Behalve al het gespotte wild heeft de gletsjertocht vandaag op de Columbia Icefields ook erg veel indruk op ons gemaakt. Dit is de grootste ijsvlakte van de Rockies en heeft een oppervlakte van 325 vierkante km. Met een speciale sno-coach (zo'n grote bus met enorme wielen) zijn we de Athabasca Glacier opgegaan, erg gaaf en erg koud toen we eenmaal op het ijs stonden.
Een opmerking van een Nederlands stel heeft ons echter de kou snel doen vergeten. Tot ongenoegen van de Nederlander die voor ons zat, zaten er veel Chinezen bij ons in de bus gezellig met elkaar Chinees te beppen. Hij zei dan ook geheel naar de huidige Nederlandse maatstaven van verdraagzaamheid tegen zijn vrouw:'Pfff al dat Chinees....kunnen ze niet gewoon Engels praten?' Waarop zijn vrouw heel intelligent antwoorde: 'Misschien zijn het wel echte Chinezen'. SERIOUSLY people?
En dan hebben we het niet eens over het feit dat die man zelf ook in het Nederlands sprak ipv het Engels dat hij zo graag wilde horen van die Chinezen.....

We zijn maar gauw doorgelopen naar de auto voor de rest van onze Jaspersafari. De Nederlandse onverdraagzaamheid kan nog wel een weekje wachten......

Reacties

Reacties

Iman

En ja ik weet dat niet alle Nederlanders onverdraagzaam zijn.....
Als je je aangesproken voelt, dan ligt het probleem bij jezelf :-) :-PPP

Berg

Haha nee hoor, dat wilde ik niet schrijven. Mensen zijn gewoon onverdraagzaam.
Misschien toch een kwestie van teveel mensen op te weinig oppervlak. Kan me niet voorstellen dan mensen in IJsland ook zo zijn...?
Maar laat het inderdaad nog maar een weekje wachten. Genietze!

Syl

Je hebt niet gezellig meegebept in het Chinees? :-)

Danny

Sprak die man met een Limburgs accent? Het is gebleken dat Limburgers nogal onverdraagzaam zijn...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!